W skład sektora spożywczo-młynarskiego wchodzą m.in.:
- młyny,
- piekarnie,
- zakłady produkcji wyrobów zbożowych,
- zakłady produkcji cukru, wyrobów cukierniczych,
Ryzyko wybuchu generowane przez pyły mąki, cukru
Wykonane opracowania: 15
Rok |
Nazwa tematu |
Sektor |
Dokumentacja |
2016. |
Ocena Zagrożenia Wybuchem instalacji przetwarzania cukru |
Spożywczo-młynarski |
OZW |
2017. |
Ocena Zagrożenia Wybuchem instalacji przetwarzania cukru |
Spożywczo-młynarski |
OZW |
2018. |
Obliczenia Gęstości Obciążenia Ogniowego w Zakładach tłuszczowych |
Spożywczo-młynarski |
Obciążenie ogniowe |
2018. |
Obliczenia Gęstości Obciążenia Ogniowego w Zakładach tłuszczowych |
Spożywczo-młynarski |
Obciążenie ogniowe |
2019. |
Ocena Zagrożenia Wybuchem silosów, pomieszczeń technologicznych, stacji segregacji, załadunku cukru |
Spożywczo-młynarski |
OZW |
2019. |
Ocena Ryzyka Wybuchu silosów, pomieszczeń technologicznych, stacji segregacji, załadunku cukru |
Spożywczo-młynarski |
ORW |
2019. |
Dokument Zabezpieczenia Przed Wybuchem silosów, pomieszczeń technologicznych, stacji segregacji, załadunku cukru |
Spożywczo-młynarski |
DZPW |
2019. |
Ocena Zagrożenia Wybuchem silosów, pomieszczeń technologicznych, stacji segregacji, załadunku cukru |
Spożywczo-młynarski |
OZW |
2019. |
Ocena Ryzyka Wybuchu silosów, pomieszczeń technologicznych, stacji segregacji, załadunku cukru |
Spożywczo-młynarski |
ORW |
2019. |
Dokument Zabezpieczenia Przed Wybuchem silosów, pomieszczeń technologicznych, stacji segregacji, załadunku cukru |
Spożywczo-młynarski |
DZPW |
2019. |
Obliczenia gęstości obciążenia ogniowego sortowni, przechowalni owoców, pakowni, chłodni |
Spożywczo-młynarski |
Obciążenie ogniowe |
2020. |
Doradztwo techniczne w zakresie badań pyłu mączki ziemniaczanej |
Spożywczo-młynarski |
Konsulting |
2021. |
Ocena Zagrożenia Wybuchem instalacji przetwarzania mąki |
Spożywczo-młynarski |
OZW |
2021. |
Ocena Ryzyka Wybuchu instalacji przetwarzania mąki |
Spożywczo-młynarski |
ORW |
2021. |
Dokument Zabezpieczenia Przed Wybuchem instalacji przetwarzania mąki |
Spożywczo-młynarski |
DZPW |