W skład sektora spożywczo-młynarskiego wchodzą m.in.:
- młyny,
- piekarnie,
- zakłady produkcji cukru,
- zakłady produkcji wyrobów cukierniczych,
- zakłady produkcji wyrobów zbożowych.
Ryzyko wybuchu generowane przez pyły mąki, cukru
Opracowania wykonane od 2017 roku:
Wyznaczone Strefy Zagrożenia Wybuchem: 2
- Wyznaczenie Stref Zagrożenia Wybuchem pomieszczenia akumulatorowni (2019).
- Wyznaczenie Stref Zagrożenia Wybuchem pomieszczenia akumulatorowni (2019).
Ocena Zagrożenia Wybuchem: 2
- Ocena Zagrożenia Wybuchem pomieszczenia akumulatorowni (2019).
- Ocena Zagrożenia Wybuchem pomieszczenia akumulatorowni (2019).
Ocena Ryzyka Wybuchu: 2
- Ocena Ryzyka Wybuchu pomieszczenia akumulatorowni (2019).
- Ocena Ryzyka Wybuchu pomieszczenia akumulatorowni (2019).
Dokument Zabezpieczenia Przed Wybuchem: 2
- Dokument Zabezpieczenia Przed Wybuchem pomieszczenia akumulatorowni (2019).
- Dokument Zabezpieczenia Przed Wybuchem pomieszczenia akumulatorowni (2019).
Doradztwo techniczne: 1
- Doradztwo techniczne dotyczące badania parametrów wybuchowych mączki kukurydzianej (2018).